Over mij

Studio VDS is de ontwerpstudio van Joost van der Steen. Ik maak inclusieve en gebruiksvriendelijke websites voor organisaties binnen de overheid, de zorg en onderwijs. Klanten waarderen mij om mijn persoonlijke en gedegen aanpak.

Focus op de gebruiker

In 2000 begon ik voor mezelf als webontwerper. Ik werkte onder meer voor Rutgers, Movisie, Pharos, Artez, Citadel College, verschillende veiligheidsregio's, gemeenten en provincies. Een paar jaar geleden specialiseerde ik me in gebruikersonderzoek. Door vanaf het begin de gebruiker en zijn gedrag goed te onderzoeken, kan ik een betere en gebruiksvriendelijkere websites ontwerpen. Een website die past bij de organisatie én bij het doel en de doelgroep van die organisatie. En dit doe ik allemaal met toegankelijkheid als basis. Ik heb hiervoor het certificaat ‘Webtoegankelijkheid voor UX-ers’ van de Stichting Accessibility.

Lees hier meer over mijn werkwijze

"Joost is een ontwerper die niet naar de klok kijkt, maar de mogelijkheden écht onderzoekt en pas klaar is wanneer er iets staat waarmee je met trots de wereld in kan stappen."

Bart Boonen, Projectleider Groow

Fun fact

Ik heb een grote liefde voor magazines. Die liefde is zo groot dat ik zelfs drie keer een internationaal festival voor tijdschriften heb georganiseerd, samen met mijn goede vriend William van Giessen. Met ons ontwerpbureau O.K. Parking maakten we ook zelf een magazine (O.K. Periodicals) en gaven we 5 jaar lang De Nieuwe Arnhemse Krant uit. Ook stonden we samen aan de basis van CC Reader en Live Magazines.

Kopje thee?

Over mijn manier van werken praat ik graag. Maar ik ben ook erg benieuwd wat jou drijfveren zijn en aan wat voor mooie projecten je werkt. Zin om een keer kennis te maken? Laat het met weten.

Bel 06-26797942 of mail joost@studiovds.nl